Egyéb hasznos tanácsok

Ide kerülnek azok a dolgok, melyek az első két részből kimaradtak.

Kátrányos szennyeződés, gyanta eltávolítása

Az erre szakosodott szereket célszerű használni, ilyen pl. a Sonax Teer Entferner. A szennyezésre felvive, ott 1 percig állni hagyni, majd száraz vagy vizes ronggyal letörölni, így szól a recept, és meglepően jól is működik. Alkalmas az alvázvédő maradványok eltávolítására is. Javaslom, hogyha elsőre nem jön le a szennyeződés, a fenti módon, ne kapargassuk vagy erőltessük, hanem egy nap múlva ismételjük meg a kezelést.

 

Krómápolás

A megfelelő összhatás elérés érdekében krómfelületeinket rendszeresen ápolni kell. Ehhez használható a Prevent krómtisztító pasztája, vagy a Motip Chrome Cleanerje, vagy egyéb szerek, a Preventé elég jó, kicsit talán erősebb hatású. Száraz felületen alkalmazandóak. A felületre puha ronggyal fel kell vinni a szert, amíg az matt és homályos nem lesz. 2-3 percig állni kell hagyni a száradás utána, majd körkörös mozdulatokkal fel kell a felületet polírozni.

 

Egyéb tanácsok a lakk és felületek védelméről.

Legagresszívabb anyag a madárürülék, ezt azonnal el kell távolítani a lakkról, mert felsérti azt, és korróziót indíthat el.