Autóápolási tanácsok - spec. 605
- by raider –

A külső részeket megfelelően ellátva figyelmünket a beltér felé fordíthatjuk. Alapvetően a beltéri ápolás témakörébe a kárpitok, beltéri borítások, bőr mellett a klédergumikat, szigetelőcsíkokat is beleértem. Miért is fontos a beltér? Talán a legfontosabb része az autónak, ahol a vezető, utasai és egyéb személyek (opcionálisan) helyet foglalnak. Hozzájárul megfelelő közéletünk kialakításához, a stresszmentes vezetéshez, és a rendezettség megfelelő önbizalmat is ad.

Belső autóápolás

A belső ápolást három részre tagolom:

Bőrkárpitozás

Talán elgondolkoztató, amikor manpság egy autóban a 10 éves kor körüli bőrkárpitozás esetén unikumnak számít a jó, repedezésmentes állapot. Vajon mit lehet tenni a bőrgarnítúra megfelelő állapotban tartása érdekében? Nos a válasz meglehetősen egyszerű, természetesen a bőrülés is, mint pl. a bőrcipőnk ápolást igényel, és még sokkal inkább, hiszen pl. az üléseken mozogva meglehetősen nagy nyíró, dörzsölő hatást érünk el altestünkkel, és egyéb testrészeinkkel. Ellenségünk a tűző nap, a hideg száraz téli idő, a hó után maradó csapadéknyom, az izzadság, a vegyszerek.

A valódi bőr ápolásának, repedezésmentesen tartásának titka a megfelelő nedvességtartalom biztosítása (ne feledjük a sok reklámot a hidratálókrémekről :-) ). A megfelelő nedvesség biztosításához célszerű hetente egyszer egy tiszta szórófejes flakonból desztillált vízzel lepermetezni az üléseket és egy puha ronggyal eldolgozni a nedvességet. Ezt nyáron lehet sűrűbben is végezni. Igen fontos, hogy ha lehet kocsinkat bástyázzuk körbe napvédőkkel, ez kiszálláskor-beszálláskor 1/2 perc alatt megoldható, de meghálálja hosszútávon a jármű összes belső kárpiteleme, műanyagborítása is.

Az ápolás komolyabb feladata a megfelelő bőrápolószer használata. Itt is a bőség zavarával küzdünk, ajánlott méhviasz és E-vitamin tartalmú készítményt alkalmazni (ilyen pl. a Sonax bőrápolója, javasolt még a Motip és Turtle Wax is, fénykép alant). A bőrfelületen a használati utasításnak megfelelően el kell dolgozni az anyagot, majd hagyni kell száradni, és finoman polírozni, szintén tiszta, puha ronggyal. Ezt az eljárást havonta meg kell ismételni.

 

Textilkárpitozás

Itt elég egyszerű a feladatunk. A felületeket először is kiporszívózzuk, a nagyobb szennyezéseket kézzel, söprűvel, lángszóróval adjungáljuk a feledésbe. A boltban kapható textiltisztító habokat alkalmazva, azokat a felületre felvive, majd kefével (amit esetleg a szerhez adnak, pl. Prevent, Turtle Wax) azokat eldolgozzuk a felületen. A száradás után porszívóval át kell porszívózni a felületet és kész. Erősebb szennyezés estén meg kell ismételni a kezelést. Még erősebb szennyezés esetén legközelebb vigyünk MALÉV zacskót a kanyarban szédülős utasoknak.

 

Műanyagok megfelelő ápolása

A műanyagok ápolásához kifejezetten műszerfalápolószereket használjunk, kerüljük a szilikontartalmú szerek használatát. A megfelelő műszerfalápoló használatával kellemes, jótapintású műszefalat, középkonzolt kapunk. Ha nagyon koszos a belsőtér akkor használhatunk kifejezetten belső térre kifejlesztett Sonax tisztítószert, vagy a jól bevált mosószeres vizet.

 

Miután megszáradt, bátran használjuk a műszerfalápolót, majd puha ronggyal (vagy pl. az alant látható Sonax kesztyűvel) dolgozzuk el a felületen.

A szigetelőcsíkok, szélvédőszegélyek, stb. tisztítása is igen fontos, a puha gumi idővel elöregszik, kemény lesz, repedezik, így nem tömít rendesen, a napnak kitéve az UV sugárzás is ront az integritáson. Ezért ezeket is időnként ápoljuk le, célszerű és olcsó pl. patikából glicerint venni azt vízzel keverni (különben nem tudjuk felvinni a felületre), majd megfelelő eszközzel felapplikálni (rossz az, aki rosszra gondol). Erre a célra nagyon alkalmas még a Turtle Wax Black Flash ápolója, imhol egy kép róla.

 

Kattints ide az első részhez, a külső rész ápolásához, vagy a harmadik részhez, az egyéb trükkököhöz, tanácsokhoz!